Centered Riding i Maine, USA

Forventningene var høye da jeg ankom gården ´Welcome Home´ etter en 3-timers kjøretur fra Boston, hvor jeg har bodd de siste 1.5 årene. 3 dager fullstappet med ny inspirasjon, ny kunnskap og ridning; Kurset i Centered Ridning var noe jeg hadde gledet meg til i lang tid!

Kurshelgen startet med introduksjon til selve konseptet Centered Riding: At det var så mye fokus på muskler var jeg ikke klar over – overraskende og gøy å endelig få bruk for naturfagstimene jeg selvsikkert valgte bort på vgs, for vel 10 år siden!

Sam Morrison, elev av den velkjente Centered Riding-guruen Sally Swift, ledet kurset, som bestod av ca 10 ivrige ryttere fra hele Østkysten. Med et spenn av kunnskapsnivå, interesseområder og ambisjoner, delte vi erfaringer fra Western-verden og dressur-verdenen til massasje, reiki, yoga.. you name it!

Gjennom arbeid uten hest (øvelser som lignet pilates, pusteteknikker, fokus på holdning og følelse) kom vi i «kontakt» med oss selv, for å kunne overføre en ro når vi siden fikk sitte på hestene.

Mange kom med egen hest, jeg fikk låne en gammel «prinsesse», den 20-årige fullblodshoppa Duchesse.

Mesteparten av ridningen foregikk i skritt og trav, ettersom det var rytterens sits trenerne fokuserte på og ikke så mye selve ridningen, distanseringen var ny for meg. Selve ridningen ble gjort i en lengre form enn hva jeg var vant med fra den mer kompakte formen jeg er vant til å ri hester i, og det var interessant å høre deres synspunkter på hvorfor de valgte å ri på denne måten, heller enn den «tyske» metoden. Det er slike observasjoner som gjør at man tenker igjennom hvorfor man selv tar de valgene man gjør, og når man blir stilt spørsmålstegn ved det så utvikler man seg selv, som rytter og trener.

Absolutt mange nye verktøy å ta med seg videre, jeg gleder meg til å trekke inn noe av det jeg lærte i Maine inn i min egen instruksjon, og la det jeg velger å la ligge, få oppgaven med å utfordre de valgene jeg tar omkring teknikkene jeg bruker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: