Om Dressurtrener Helene

Jeg heter Helene og er 35 år. Jeg startet å ri som 6-åring, først på ulike rideskoler, før jeg supplerte med hest på fòr og privattimer. Drømmen var å ha egen hest, som for mange andre hestejenter. Det tok ti år med sparing før drømmen ble virkelighet, og Kærvangs Napoleon gjorde meg til hesteeier i en alder av 17 år. (Les mer om ham lenger ned i innlegget!)

Rideinstruktør Helene Føllesdal med hesten Sokrates (eier: @AmandaAustad) Foto: Jeanette Seily (@fotograf.seily)

Da jeg var 12 hadde jeg min første erfaring med å undervise, og den erfaringen var «life changing» for meg. Det var ridelærer jeg skulle bli! Min første faste elev fikk jeg som 17-åring, og siden den gang har det utviklet seg med både antall elever og økt tilbud (kurs for ryttere som er blitt engstelige for å ri bl.a.). Rollen som ridelærer har alltid vært en stor del av min identitet, og jeg føler meg kjempeheldig som fant denne lidenskapen så tidlig i livet. 🙂

Rideinstruktør Helene Føllesdal med rytter Thea Helen Dalen: @theahelendalen) & hesten Lukas Foto: Jeanette Seily (@fotograf.seily)

Muligheten til å hjelpe andre få rytterfølelse, lære hva som skal til for å kommunisere med hesten sin på dressurbanen, og se at de utvikler seg, er helt fantastisk! Jeg reiser mye rundt, og kjører til stallene der elevene mine holder til. For tiden har jeg et 20-talls elever på ni forskjellige staller i Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud. Jeg tilbyr i utgangspunktet kun privatundervisning, men har samarbeid med rideskoler/rideleir innimellom.

Min egen ridekarriere har bl.a inkludert:

Våren/sommeren 2015 ble jeg autorisert NRYF Trener 1.

Min første og foreløpig eneste hest hadde jeg i 2.5 år, en connemaravallak ved navn Kærvangs Napoleon. Jeg kjøpte ham som læremester i 2004 og i løpet av en to-års periode trente vi på St.Georg/Int.1- nivå, en kjempespennende utvikling!  Veldig gøy med en så øvelsessterk og følsom hest; hans sterkeste øvelser var galoppbytter, piaff og piruetter.

IMG_0462

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: