Cowboyridning på White Stallion Ranch i Arizona

«Har du ridd Western før?» var det første spørsmålet jeg fikk etter å ha steget opp på stjernen av rideoppholdet mitt, quarterblandingen Rebel.

«Nei» svarer jeg ærlig, dressurtante som jeg er. Det blir en rask gjennomgang av westernsporten som helhet – Start, Stopp og Svinge på 123! Men det funket. Hvor sjelden er det ikke at man prøver noe nytt for aller første gang? 🙂

Omgitt blant kaktuser på høyde med hus, ville ørken-ekorn, ørken og vulkanlignende fjell, har du kunnet finne meg den siste uken. Jeg har lekt cowboy med ekte ´wrangler´s´, og hatt tidenes kuleste hesteferie på en ranch som har blitt brukt i vel 20-30 Hollywoodfilmer og -serier.

Rideoppholdet på White Stallion Ranch var ikke bare turridning på quarter hester, i westernsal. Man kunne også ta ridetimer i western, og lære å føre kuer inn i en innhegning fra hesteryggen, for å nevne noe.

Før jeg begynner å skryte av Rebel,- ALLE hestene var fantastiske. Alle 150 hester er blitt håndplukket til å kunne være optimale, dvs – de har hester til alle mulige nivåer og størrelser, men alle oppfører seg eksemplarisk både fra bakken og med rytter på. Med opp til 100 gjester på ranchen er de avhengige av at hestene leverer, og det er nettopp det de gjør! Rebel var som den snilleste dølahesten i skritt. Det å bare sitte på hesten, omgitt av disse mektige fjellene, og bare «soake» inn inntrykk fra naturen, og kjenne hesten puste rolig under seg – maken til bedre meditasjon tror jeg ikke finnes 🙂 Men Rebel hadde mer futt i seg enn hva den rolige sjelen skjulte på utsiden. Under «lope´ne» (galopp) var han som en fullblods. Dressurtanta meg har aldri galoppert raskere enn på ryggen til denne cowboyhesten! Og fy søren så gøy det var!!

Fra hestene, wrangler´sene (de som jobbet med hestene på ranchen), rommene, maten og beliggenheten – dette er uten tvil det beste stedet jeg noen gang har vært!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: