Dressurtimer

Gjennom årene hvor jeg har undervist har jeg dekket et stort spenn av alder, personligheter, hestetyper, nivå. Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til en rytters/hests utvikling, uavhengig om målet er å starte konkurranser, overvinne en redsel eller å kunne skape en god allroundhest. For tiden holder jeg til på staller i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold – og elevene mine rir på nivåer fra LC-MB.

Mange av elevene mine har ridd for meg i flere år, det er noe jeg synes er enormt hyggelig, og det er utrolig spennende å kunne følge ryttere utvikle seg over lengre tid. Noen har også opphold av ulike årsaker og vender tilbake ved en senere anledning.

Selv om elevene mine og deres hester er individer med ulike behov, ambisjoner og ønsker, så er det noen ting som går igjen. Kanskje kjenner du deg igjen i disse, også?

  • Du trives med logikk og ridning basert på grunnleggende anatomi og logikk. Min undervisning bygger på relativt enkle prinsipper, som kan formes etter hesten du rir. Dette gjør at elevene mine kan bruke tilnærmet samme rideteknikk på alle hester de rir, og få stor effekt ut av teknikken.
  • Du trives med en kombinasjon av tilrettelegging, oppfølging, samt liker å ha muligheter til kreativitet og frihet.
  • Du trives med å tenke selv, tørre å tenke nytt/annerledes, og på den måten skape en dialog, ikke bare med meg, men også med hesten din.
  • Du foretrekker å ri uten unødvendige hjelpemidler. Jeg liker å tenke at vi har ulike teknikker og utstyr i «verktøykassa vår», og at ulike situasjoner krever ulike ting. For meg er det viktig at man ikke «gror fast», men at man kan bruke hjelpemidler som hjelp, dersom hensikten er at man skal nå et punkt hvor de blir overflødige. Når det er sagt har jeg ingenting i mot å bruke sporer eller pisk, men jeg ønsker at en er reflektert rundt bruken av dem.

Les mer: Hva kan du forvente når du rir for meg? 

Les mer: Gjeldende priser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: