Bli Trygg Med Hest Igjen

 

 

2015-05-08 18.42.01.jpg
Foto: Camilla Næristorp

 

De fleste som driver med hest opplever frykt én eller annen gang i løpet av hestekarrieren. Ettersom hest er en stor interesse, og ofte en livsstil, vil frykt kunne hindre glede i noe som vi oppriktig ønsker å kunne glede oss over. Den positive nyheten er at det er mulig å bli kvitt en slik frykt. Det handler om å ønske endring, og være åpen og villig til å bli guidet gjennom det som trengs for å kunne ha en ro og glede rundt hest igjen.

Enhver endring begynner med ett første steg, og du har tatt det viktigste, nemlig å ønske å bli trygg med hest igjen. Gratulerer!

Jeg ser at behovet er utbredt, og jeg ønsker å bruke min coachingutdannelse, ridelærerkompetanse og egne erfaringer på å hjelpe deg bli trygg igjen. Derfor tibyr jeg nå kurs og individuell coaching etter behov, med fokus på å bearbeide din frykt/engstelse, i ditt tempo, slik at du føler deg trygg med hest igjen.

Kurs: Trygg med hest

 Agenda: 

  • Velkommen, og kort presentasjon av kursholder og deltakere
  • Generell teori om handlingsmønstre, og hvordan frykt ”oppfører seg”. Videre, hvordan vi kan jobbe for å bli kvitt frykt, og da spesielt knyttet til hest og ridning.
  • Praktiske øvelser for å jobbe med frykten (bli kvitt frykten) – uten hest. Dette gjøres i utgangspunktet i fellesskap – men ved behov kan dette gjøres 1-1 med kursholder. Øvelsene minner noe om guidet meditasjon og coaching.
  • Praktiske øvelser med hest, etter ønske/behov. Ingen vil bli tvunget til å gjøre noe de ikke er klare for – samtidig ønsker jeg å oppmuntre deg til å utfordre deg selv.

Kurset er beregnet å ta ca 3 timer. Det legges inn korte pauser etter behov.

Merk: Kurset vil kunne ta noe lenger tid avhengig av de praktiske øvelsene med og uten hest. Vi bruker den tiden vi trenger slik at du som deltaker føler progresjon i ditt tempo.

Det anbefales å ha kun rolige, hyggelige planer (aller helst ingen eller få planer) etter dette kurset. Enkelte vil oppleve mye energi etter kurset, mens det vil kunne kreve en del mental energi hos andre.

Om kursholderen

Helene Føllesdal er autorisert NRYF Trener 1, samt sertifisert NLP coach. NLP står for Nevrolingvistisk programmering og handler om kommunikasjon, selvutvikling og ”programmering” av handlingsmønstre.

Helene har 13 års erfaring fra å undervise barn og voksne innen dressurridning, gjennom privattimer så vel som rideskoler og rideleir.

Hun har også erfaring fra å coache ungdom og voksne i områder som bl.a. frykt, viktige/vanskelige beslutninger, selvbilde og målsetting, så vel som egne erfaringer fra å være engstelig for hest/under ridning – og ha jobbet gjennom denne frykten gjennom blant andre øvelser som vi går igjennom på kurset.

 

Påmelding/betaling

Påmelding skjer per mail til helene.follesdal@hotmail.com, og betaling gjøres via vipps (tlf. 41103604) eller direkte til kontonr. 90461246884. Merk betalingen med Kursdato og navn på deltaker. Pris kr 500 for barn og kr 900 for voksne.

Ønsker du at jeg skal holde dette kurset på din stall/rideskole, eller ønsker du individuell coaching? Ta kontakt på mail 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: