Dressurens Røde Tråd

Etter  først 11 år som rytter lærte jeg det som nå danner grunnlaget for undervisningen min.

Det finnes en «rød tråd» som knytter sammen 1) rytterens sits – sete, overkropp, sjenkler, balanse, rytterfølelse, vektbruk, koordinasjon – 2) med hesten -anatomi, bevegelsesmønster, øvelser.

Denne røde tråden kan ses i sammenheng med en del andre idretter, deriblant alpint, kampsport, tai chi, bowling (!) og kunstløp.

Jeg snakker om energi, om «grounding», og det mer kjente «sentrert ridning». Bevegelsene vi gjør henger sammen og kommer fra innsiden. Dvs. når vi er bevisste det som skjer på innsiden, vil vi lettere kunne hente det ut og gi presise beskjeder til hestene våre. Dette høres muligens veldig abstrakt ut, men gjennom praktiske øvelser vil du lettere ser og selv kjenne hva vi er på jakt etter, og hvorfor dette er nyttig på hesteryggen.

Når vi ser vår egen anatomi, biomekanikk og energi i et helhetsperspektiv, åpnes dørene for en helt ny kommunikasjon med hesten vår. Én ting du vil oppdage er at hesten din slapper mer av, og at kommunikasjonen oppleves lettere. Du vil også legge merke til en større harmoni, for du rir på en måte som er naturlig både for deg som rytter, men også for hesten din. Videre, vil du se at øvelsene du rir, henger sammen med hverandre. En fordelsvending vil ses på som en meget samlet sjenkelvikning. En bakdelsvending vil ses i sammenheng med travers.

Når slike aha-opplevelser begynner å finne plass i din daglige ridning, vil du lettere kunne hente ut det som treneren din sier, og selv føle når det gir mening for deg og hesten din, der dere befinner dere. Videre vil du kunne bruke de samme teknikkene på nær sagt alle hester, og kunne utvikle både deg selv og hesten du rir, til å bli en mer følsom og harmonisk ekvipasje. For, er det ikke det vi alle ønsker? 🙂

———————

Jeg går dypere igjennom praktiske øvelser med og uten hest, i mine workshops. Følg med her eller på facebooksiden min for kommende workshops!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: