Viktigheten av riktig sal for en balansert og effektiv sits

Noe av det viktigste i min undervisning er å hjelpe elevene mine med å få en mer balansert og effektiv sits.

Én ting er å forstå i teorien hvordan den «perfekte» sitsen ser ut. Noe helt annet er å trene opp kroppen din til å finne din naturlige balanse, være følsom og bevisst på hvordan du bruker hjelperne dine. Dette krever bevisstgjøring, mengdetrening, følsomhet og mobilitet.

Noe som kan hindre å få en balansert og effektiv sits er blant annet manglende mobilitet, manglende følsomhet, manglende bevissthet rundt innvirkningen av dine hjelpere, og – salen din. Ja, for salen må passe både hesten din og deg. Mange tenker at det viktigste er at den er perfekt for hesten, punktum. Dersom den «perfekte» salen gjør at du sitter ubalansert – vil ikke salen gjøre jobben sin. Den vil gjøre jobben din veldig mye vanskeligere.

Så, be en profesjonell saltilpasser om hjelp til å både se til at salen du bruker passer hesten din og plasserer deg korrekt i setet. Se til at salen passer -deg-, ditt sete, din størrelse, dine vinkler. Om setet i salen er for liten kan det gjøre at bekkenet ditt tipper, hvilket vil gjøre at du får en stolsits som igjen vil bidra til mindre mobilitet og dårlig balanse og følsomhet. Er setet for stort vil du føle at du sklir rundt i salen.

Her er et par Youtube-videoer som omhandler tematikken:

HOW TO FIX Your Chair Seat Position // Improve Your Riding

How To Tell the Difference Between a Male and a Female Saddle

Jeg håper dette var hjelpsomt 🙂

Bildet er for øvrig hentet herfra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: