Halvparader – noen refleksjoner

Innimellom blir jeg spurt «Hvordan rir jeg en halvparade»?
Det finnes en rekke artikler som beskriver godt hvordan du kan ri en halvparade og hva man ofte ønsker å oppnå ved bruk av dem. (Se gjerne listen nederst i bloggposten for et par artikler jeg har funnet frem :)). I stedet for å skrive min egen forklaring, vil jeg utfordre deg. 😉 Hva du ønsker å oppnå med denne halvparaden? For svaret ditt vil gi deg mer verdi enn hvordan du utfører en halvparade.

Når jeg rir er utgangspunktet mitt at jeg ønsker at hesten min skal være så følsom og responsiv, at den er klar for en vending, en overgang, å gå mer samlet eller en «hvilken som helst» øvelse, uten at jeg skal måtte «vekke» ham i forkant at hver eneste ting jeg gjør. Sannheten er, jeg ønsker å gi ham oppgaver fortløpende (hvert 10.steg-ish, helst :)) uansett, helt uavhengig av noen halvparader fra eller til. Så, istedenfor å fokusere på å ri halvparader som en «egen øvelse», har jeg heller fokus på oppgaven jeg ønsker at han skal gjøre, og gjøre det jeg kan for at det blir så tydelig og rettferdig fra min side som mulig. Når det er sagt, kan halvparader være en super øvelse for rytteren for å kjenne på innvirkningene av hånden og føle kontakt med bakbeina. Og denne «balansen» (eller dansen, om du vil 🙂 ) gjøres jo fortløpende også hos meg.

Jeg er spent på å høre dine tanker rundt dette! Bruker du halvparader som en egen øvelse i seg selv, bevisst/ubevisst, når du bruker du dem, lar du være eller har du andre perspektiver? Fyr løs 🙂

Artikler som omhandler beskrivelse av, og innvirkningene av halvparader:

The Secrets of the Half Halt – Conrad Schmacher

The Half Halt Simplified – Hubertus Schmidt

Video: Understanding the Half Halt – Natasha Althoff

Improve your Horse’s Self-Carriage and Balance – The Horse in Motion

Takk til @sojourn- fra Pixabay for bildet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: