Dressur, Working Equitation og Langturer

Portugal. Jeg måtte bare tilbake! Denne gangen ikke som gjest, men som frivillig på fantastiske Quinta dos Pinheiros, i Santarém, ca 45 minutter fra Lisboa.

Stallen hvor samtlige hester har trivselsflekker, hingstene såvel som vallakene er ute i paddock hver dag – der leker de, ligger og sover, eller følger med på det rolige livet rundt gården. Hestene, ca 20 stykker, er like veltrente i ridehallen som på tur, og salgshestene såvel som turhestene blir ridd profesjonelt i dressur/working equitation. Dette er stedet å dra på hesteferie, folkens!

Mine arbeidsoppgaver bestod av stallarbeid; fòring, utslipp/inntak, møkking, klargjøring av hestene til berideren og gjestene, sosialisering med gjestene, og trening av hestene på banen eller på tur. Vi var tre frivillige de to månedene jeg var der – én fra Tyskland og én fra Australia. Og med tanke på at vi var i Portugal og gjestene kom fra «alle» verdens land så sier det seg selv at dette var et svært internasjonalt miljø! Utrolig lærerikt å snakke med andre hestefolk om ulike treningsmetoder, og kunne se alt fra piaffe/passage til håndtering av unge hingster (også hester til innridning) på daglig basis.

Jeg ble også introdusert til Working Equitation; en fascinerende gren innen hestesporten som er helt ny for meg. Dette er på vei inn til Norge – og er en glimrende forlengelse av dressurridning og hvordan kombinasjonen av grenene kan bidra til en godt skolert,sterk og mentalt stimulert hest (for ikke snakke om RYTTER!) 🙂

Om du er på søken etter en hesteopplevelse i varme Portugal, eller er på jakt etter en veltrent, godt håndtert og frisk lusitano,  sjekk ut sidene til trener Pedro Neves (http://www.pedro-neves.com/paginaInicial.asp) og partneren Kristin Dolke (http://www.lusitanotrailrides.com)!

IMG_7211
På hesteryggen – dette er fra Atlantic Trail hvor vi rir gjennom fanastisk, variert (!) landskap og ender opp på denne nydelige stranda! 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: