Drømmer på Blue Hors

At Blue Hors-stutteriet i Danmark ville være flott, hadde jeg mine anelser om. Men at Global Dressage Forum, som ble holdt der, ville bli en magisk opplevelse, hadde jeg ikke ventet. To hele dager med inspirasjon gitt av Dressurtoppene i lokaler som minnet om et palass – en dream come true for lille, idealistiske meg 🙂

Av hensyn til journalistene fikk vi ikke ta bilder mens vi var der. Men se for deg 3-4 ridebaner/ridehaller. Oppvarmet, som med parkett heller enn perfekt ridebunn ville ha kunnet vært et meget overdådig konferansehotell. Den ene hallen var gjort om til spiseområde – om det hadde skullet vært bryllup der istedenfor dressurkonferanse, hadde jeg ikke løftet noen øyenbryn. Det var rett og slett så nydelig dekorert at det var en opplevelse i seg selv.

Klinikkene var jevnt over fra øverste hylle. Unghester, høyt utdannede hester, hester ridd av dyktige Blue Hors-ryttere, verdenscup-ryttere, ryttere med funksjonshemninger og ryttere uten funksjonshemninger; maken til harmoni og sømløs ridning er det bare å bøye seg i støvet for. Det gir en så stor ro og glede av å se følsomheten til rytterne, å se roen og trivselen og ikke minst tilliten hestene har. Dét betyr mer for meg enn gangartene som gjør at hestene ser ut som de ikke er nær bakken. Og ja, er det noen hester som kan bruke ryggmusklene, så er det hestene som blir brukt på Global Dressage Forum-klinikkene! Helt fantastisk deilig å se!

I tillegg til ridning var det diskusjoner. Spenstig hvordan dressurryttere,-trenere,-eiere alle er enige om at «noe» må gjøres for å beholde fokus på dressuridretten, spesielt på verdenscup og olympisk nivå, sett med markedsføringsøyne. Når interessen fra -ikke-dressurfolk daler, daler også viktige sponsorinntekter, og mulige løsninger til disse utfordringene ble diskutert. Motpolen blir selvfølgelig at de «intuitive», naturlige endringene som mange andre idretter ville ha gjort, ikke nødvendigvis er like enkle å innføre i en verden så tradisjonsrik som dressurridningens. Reklame på den sorte dressurhatten? Stor, fargerik logo på ryggen av dressurfrakken? Nmaaai ikke så enkelt… Men, spennende diskusjoner 😉 Markedsføring + dressur, i en setting så magisk som på Blue Hors – kan det bli bedre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: