20 år som ridelærer for egne elever

I månedsskiftet feirer jeg 20 år som rideinstruktør for egne elever! 🎉

Bli med meg på en liten refleksjon om du vil 😊.

12 år gammel hadde jeg min aller første opplevelse i rollen som ridelærer. Det gav meg en enorm følelse av tilstedeværelse, mening, kontakt og glede i å hjelpe noen andre mestre noe. Og ekstasen over å se resultatet umiddelbart.

Kjenner det nesten dirrer i kroppen av å tenke tilbake på det! For den situasjonen har hatt mer betydning i livet mitt enn det meste annet. Og jeg tror faktisk ikke at rytteren den gang vet at det var hun som kickstartet det hele! 😳 Ine Vargset – takk fra hele mitt hjertet!

14 år gammel var jeg ridelærer på en rideleir for første gang og som 17 åring fikk jeg min aller første faste elev Marie Borg <3 , i tillegg til erfaringer fra å undervise på en rideskole.

Siden 2004 har jeg undervist så mye jeg bare har kunnet. På ettermiddager, i helger, i ferier, på et titalls staller i Oslo & omegn. Lenge hadde jeg vel 20-25 ryttere med faste ridetimer annen hver uke.

Rideundervisningen er et område av livet mitt som får frem det aller beste i meg. Uansett hvor krevende livet mitt ellers har vært – en stressende jobbhverdag, terminalt syk mor, sorg eller annet kaos som har oppstått, har jeg alltid kunnet ha en vellykket ridetime. Det er mektig.

Det er ikke for uten grunn at jeg har prioritert rideundervisning fremfor det meste annet.

Som student var undervisningen lenge min eneste deltidsjobb. Det gav meg en:
✅ Jobb med mening
✅ Spennende oppgaver
✅ Mestringsfølelse
✅ Meget konkurransedyktig lønn
✅ Godt og sunt arbeidsmiljø
✅ Personlig og faglig utvikling
✅ Fleksibilitet
✅ Mulighet til å styre egen arbeidshverdag
✅ Meget variert og spennende nettverk
✅ Stor påvirkning på egne arbeidsoppgaver….
– hørt det før eller? 🤣

Og virkelig konkurransedyktig på:
✅ Moderat tempo
✅ Gøy på jobb!
✅ Mental og fysisk helse

Og enda jeg etterhvert fikk en “vanlig” deltidsjobb fordi det var et strategisk trekk for å få fulltidsjobb i samme bedrift – så må jeg bare le. For rideundervisningen gav meg SÅ mye mer!! 💖

Mens andre jevnaldrende studenter har sovet ut helgefesting har jeg feiret fremskritt på ridebanen fra kl. 0900 både lørdager og søndager etterfulgt av så mange ridetimer jeg har klart å booke inn – ofte på flere forskjellige staller samme dag. Jeg har kommet hjem med glede i hjertet, og ganske fysisk tilfreds etter å ha vært på beina en 8-9 timer i strekk. 😁

Etter at jeg ble mor har naturlig nok tiden til ridetimer blitt færre. Samtidig er ridetimene blitt nesten viktigere for meg personlig da de oppfyller en rolle for egentid, påfyll og GØY!

Er det noe jeg kan prate lenge og lidenskapelig om så er det nettopp ridetimene og rideelevene mine. For stoltheten over deres fremskritt, og takknemligheten over deres tillit til meg som deres ridelærer overgår det meste.

Alkoholfri SKÅL for 20 år som Ridelærer! 🐴 🥂 Gleder meg til de neste 20!

helene.follesdal