♥ Reglene mine ♥

Målet mitt for alle elevene mine er at hesten og rytteren skal bli så følsomme som mulig. Resultatet at dette arbeidet er en harmonisk, effektiv ridning. Her synes det ikke hva rytteren gjør, hesten «danser» villig og fornøyd under rytteren og samtidig bruker den de riktige musklene den trenger for å kunne bære en rytter på ryggen. For at dette skal skje, trengs det en bevissthet hos rytteren om hennes sits, balanse og bevegelsesmønster, slik at hun kan bruke sitsen effektivt og harmonisk kommuniserer med hesten sin.

En slik bevissthet gjør også at rytteren er mer oppmerksom på signalene hun gir. Dette gjør at hun kan gi signaler til hesten på riktig tidspunkt i steget og dermed være mer presis. Reglene mine er til for å støtte opp om målet vi har 🙂

Disse reglene blir introdusert til deg den aller første timen, og jeg elsker dem ♥

♥ ♥ ♥

1. Vær rettferdig mot hesten din. Planlegg rideveiene dine og forbered deg til øvelsen du skal ri.

2. Vær bevisst på sitsen din og kroppsspråket ditt. Den beste kommunikasjonen kommer fra et rolig, balansert og følsomt indre.

3. Lytt til hesten – hva forteller den at den trenger for at dere skal oppnå det du ønsker?

4. Du får alltid lov til å være kreativ og gjøre en endring selv om vi holder på med noe annet, så sant endringen kommer fra deg og ikke hesten. Ri en overgang, tempovekslinger, legge inn en øvelse. Dressur er gøy!

5. Ri innenfor sporet og ikke på rette linjer en periode. Dette for å øke følsomhet for setet og bevegelighet. Bli bestevenn med 8-tall, ulike volter, sjenkelvikninger, galoppbytter, tempovekslinger, diagonaler, versader, travers, sjenkelvikningssaks, kombinasjoner av øvelser, ri navnet ditt i løkkeskrift!

6. La det skje ting! Gi hesten en ny, liten beskjed hvert 5.-10. steg. Dette kan være en tempoveksling, en spesifikk øvelse, å samle hesten noe mer, ri en overgang, svinge, etc. Mulighetene for kreativitet er endesløs!

7. Vær følsom og gi en lett og presis beskjed. Følg deretter opp med en mer bestemt beskjed dersom hesten ikke hører. Vær tålmodig, og krev respons.

8. Unngå å ri volter runde etter runde. Dette henger ofte igjen fra rideskoler, hvor dette er praktisk å ha rideskoleelever samlet under ridetimen. Når en rideinstruktør har ansvar for mange ryttere samtidig kan ridning på volte være nødvendig både for kommunikasjon, oversikt og sikkerhet. Men, når du ikke lenger rir på rideskole, er trening på én og samme volte runde på runde er ofte fryktelig kjedelig og ensformig trening for hest og rytter, med mindre du bruker volten til noe (øke/minske, overganger, tempovekslinger…).

9. Det er alltid lov til å stoppe opp, og ta det roligere slik at du rekker å tenke igjennom og forstå hva du skal gjøre. Slik blir også kommunikasjonen med hesten din bedre. Hvordan kan vi forvente at hesten skal forstå, når vi selv ikke forstår hva det er vi skal gjøre, og hvordan? 🙂

10. Fokusér på det som gikk bra i øvelsen. Hva gikk bra? Hva gjorde du annerledes nå enn tidligere?

Hestportugal2017.png

SaveSave

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: